Anasayfa - Basın Bültenleri

Basın Bültenleri

Tasarruf Finansmanının Merkezi İMECE Şimdi Malatya’da!

‘Finansal İmeceleşme Sistemi’ ile ev, araç ve iş yeri sahibi olmak isteyen herkesi hayallerine kavuşturan İMECE Tasarruf Finansman A.Ş.,Türkiye geneline yaymayı hedeflediği şubeleşme çalışmalarına şimdi de Malatya ile devam ediyor.

Faizsiz tasarruf ve dayanışma sistemine yeni bir soluk getiren ve ‘Tasarruf Finansmanının  Merkezi’ olma misyonuyla büyüme çalışmalarına devam eden İMECE, 24 Aralık Cumartesi günü Malatya şubesinin kapılarını açıyor.

Türkiye’nin BDDK Lisanslı ilk tasarruf finansman şirketlerinden biri olan İMECE, 1000 ortaklı güçlü yapısı ve Finansal Kurumlar Birliği(FKB) üyeliği ile binlerce kişiye faizsiz ev, otomobil ve iş yeri sahibi olma imkânı sunuyor.

İnsanların ev, araba ve iş yeri hayalini gerçekleştirmek üzere Anadolu’nun kadim imece kültürünü finansal imeceye dönüştürmek üzere yola çıktıklarını ve bu sistemle bu güne kadar binlerce kişiyi hayallerine kavuşturduklarını belirten İMECE Tasarruf Finansman A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, Malatya şubesi ile daha fazla kişiyi Finansal İmeceleşme Sistemi ile tanıştırmayı hedeflediklerini belirtti. Şubeleşme çalışmalarına ve ekonomiye değer sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Aksu, “Öncelikli hedefimiz Türkiye’nin ruhunda olan imeceyi finans alanında bugüne taşımak, ve toplumun tüm kesimlerine faiz altında ezilmeden, tasarruf ederek finansman imkanı sağlamaktır. İlk üç senemizde binlerce insanımızın faiz derdi yaşamadan, kefilsiz, peşinatsız ev, araç ve iş yeri sahibi olmasına vesile olduk. İnşallah bu yükselen başarımızı artan bir ivmeyle sürdürerek  yeni şubelerimizin de açılışıyla ülke ekonomimize değer sağlamaya devam edeceğiz.” açıklamalarına yer verdi.

Anadolu’nun İmece Geleneği ‘Finansal İmeceleşme’ye Dönüşüyor

Anadolu’da yüzyıllardır yaygın olarak kullanılan imece usulü, el birliğiyle bir kişinin veya bir topluluğun işini görmesi ve böylece işlerin sıra ile bitirilmesini ifade ediyor.

İMECE Tasarruf Finansman A.Ş., ismini aldığı bu özel Anadolu geleneğini finansal dayanışmaya dönüştürüyor. Vatandaşların peşinat vermeden ve ara ödeme yapmadan tasarruf imkânlarına göre; ev, araba ve işyeri sahibi olmalarını sağlayan Finansal İmeceleşme Sisteminde; kişiler kendi oluşturdukları taksit ve tasarruf planı doğrultusunda, sıra tespiti avantajıyla hayallerine kavuşuyor. Katılımcılar, peşinatsız ve faizsiz olarak sadece organizasyon ücreti ödeyerek, en geç toplam taksit süresinin %40’ı kadar bir sürede hedefledikleri tasarruf tutarını tahsisat olarak alabiliyorlar.