Anasayfa - Haber ve Duyurular

Haber ve Duyurular

BDDK lisans intibak sürecine kabul edilen
6 şirketten biri İMECE oldu.

Kamuoyunun bildiği üzere Faizsiz Tasarruf Finansman Sektörü için geçtiğimiz Mart ayında çıkan yasa ile yeni bir dönem başladı. İlgili tüm firmaların yeni yasal düzenlemeler kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) denetimine tabi olması, lisanlı faaliyet göstermesi zorunlu hale getirildi. Lisans alabilmek için minimum 100 milyon lira sermaye şartının yanı sıra Yönetim, Kurumsal Organizasyon, Teknolojik Altyapı, Bilgi Güvenliği, Mali Şeffaflık, Denetim vb. pek çok kriteri sağlamak koşulu getirildi.
Yasayı müteakiben BDDK murakıp ve uzmanları şirketlere dair çok ayrıntılı denetim ve incelemeler gerçekleştirdiler. Bugün birleşmeler dahil BDDK’ya başvuran 35 şirketin sadece 6’sının (İMECE, Eminevim, FuzulEv, Birevim, Katılımevim, Sinpaş YTS) lisans intibak sürecine devam edeceği, geri kalanların tasfiye sürecine alınacağı kamuoyuna ilan edildi. Allah’a hamd olsun İMECE henüz 1,5 yıl evvel girdiği bu sektörde, yukarıdaki kriterlerin genelinde çok yüksek bir performans ortaya koyarak, bu 6 firma arasında da öncü ve özel bir konum elde etti. BDDK’nın da takdir ettiği şekilde kurumsal alt yapıya, sürdürülebilirliğe, teknolojiye, insana ve yüksek değerlere verdiği önemin neticesini başarıyla aldı. 
Büyük bir ideal, ortak akıl ve gayretle el ele veren İMECE Ailesi olarak, artık hep birlikte yepyeni bir döneme giriyoruz. İnşallah devletimizin verdiği lisans ve sayısı 900’ü aşan ortaklarımızın verdiği güç ve güvenle milletimizi “Finansal İmeceleşme” sistemiyle tanıştırmak için daha büyük bir gayret ve heyecanla çalışacağız. Bu çok önemli gelişmenin hepimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dileriz.

 

Son BDDK açıklamasına aşağıdaki link den ulaşabilirsiniz.

https://www.bddk.org.tr/Duyuru/Detay/847