Anasayfa - Medyada İMECE

Medyada İMECE

Yeni Esnaf Gazetesi | Ekim 2020

İMECE Yönetim Kurulu Bşk. Yunus Aksu: "Finansal İMECE Yöntemi İş Dünyasını Borç ve Faiz Yükünden Kurtarabilir"

İMECE Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, İMECE fikrinin ortaya çıkışını, misyon ve hedeflerini Yeni Esnaf Gazetesi'ne anlattı.

Ziraat mühendisi olan Yunus Aksu, 31 yıl önce doğal ürünler üreten Aksu Vital AŞ’yi kurdu. Uzun yıllar MÜSİAD’ın Yönetim Kurulu ve farklı komisyonlarında görev aldı. İstanbul Ticaret Borsasında iki dönemdir meclis üyeliği yapan Aksu, Büyükşehir Kızılay Şube kuruculuğunun yanı sıra çok sayıda farklı sivil toplum kuruluşunda da halen aktif olarak rol alıyor. İnsana dokunan, insanlığa dair bir vaadi olan sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya çalıştığını ifade eden Aksu, İMECE Yatırım Organizasyon A.Ş.’nin kuruluşunun da bu düşünceden hareketle gerçekleştirildiğini söyledi. 

"AMAÇ, GÖKKUBBEDE HOŞ BİR SADA BIRAKMAK"

“Her insanın kendine sorması gereken temel sorular var: Ne işe yarıyorum ve ne değer üretiyorum?
Hayatı anlamlı kılmak için ne yapıyorum? Bana verilen ömrü ve imkânı ne kadar doğru kullanıyorum? İşte İMECE, hayatı anlamlı kılmaya, gök kubbede hoş bir sâda bırakmaya dair bir çabadır. Fikrin esası insanların dayanışma modelleriyle ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik. 1850’li yıllarda İngiltere ve Almanya’da ilk örnekleri olan bu uygulama; yardımlaşarak ev, araba ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamayı hedefliyor."