Anasayfa - Medyada İMECE

Medyada İMECE

Esnaf Dergisi | Mart 2023

İMECE İş Birliği İle Enflasyondan Etkilenmeyen Yatırım Fırsatı!

Finansal İmeceleşme Sistemi ile ev, araç ve iş yeri sahibi olmak isteyen herkesi hayallerine kavuşturan İMECE Tasarruf Finansman A.Ş. müteahhit ve inşaat firmaları ile gerçekleştirdiği yenilikçi iş birliği modeli ile enflasyon oranından etkilenmeden gayrimenkul sahibi olma imkanı sunuyor.

Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) lisansı  ile tasarruf finansman alanında hizmet veren  İMECE Tasarruf Finansman A.Ş, şeffaf ve müşteri odaklı iş anlayışıyla sektöründe öncü çalışmalara imza atıyor. Sunduğu özgün çalışma modelleri, gelişmiş teknolojik alt yapısı ve ülkenin bu alandaki en geniş tabanlı ortaklık yapısı sayesinde kısa sürede tasarruf finansman sektörünün önde gelen isimlerinden biri haline gelen İMECE; ev, araç ve iş yeri finansmanı konusunda yenilikçi bir iş modelini Türkiye’ye tanıtıyor.

İMECE’den Bir İlk: “Konut Korumalı Tasarruf Finansman Modeli

İMECE, inşaat firmaları ile geliştirdiği iş birliği projeleri sayesinde müşterilerine bütçelerini zorlamadan, enflasyon artışından etkilenmeden kaliteli ve zengin özelliklere sahip konut ve iş yeri satın alma imkânı sağlıyor. Bu yenilikçi iş modeline “Konut Korumalı Tasarruf Finansman Modeli” adını veren İMECE, hem konut üreticileri hem de tasarruf finansman sistemi katılımcılarına kazandıran avantajlı bir sistem sunuyor.

Konut Korumalı Tasarruf Finansman Modeli ile İMECE ve inşaat şirketleri arasında bir iş birliği protokolü oluşturuluyor. Bu protokol kapsamında, tasarruf finansman projeleri açan müşterilere sabit konut fiyatları ve uzun taksitler sunularak tasarruflarının enflasyondan korunması sağlanıyor. Müteahhit hızla satış yaparken, vatandaş uygun fiyatla ev satın alıyor. Böylece tasarruf finans sisteminin büyümesine önemli bir katkı sağlanıyor.

Hem Üreten Hem Satın Alan Kazanıyor

Geliştirdikleri bu özel modelle sektöre dinamizm kazandırmayı hedeflediklerini belirten İMECE Tasarruf Finansman A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Soylu, sundukları özgün iş modelini şöylr açıkladı: “İMECE olarak, tasarruf finansman modelini statik ve klasik bir anlayışın ötesine taşımayı, yeni kitlelerle buluşturmayı, daha fonksiyonel hale getirmeyi bir misyon olarak görmekteyiz. Bu nedenle ‘özgün’ ve ‘farklı’ çözümlere odaklanmaktayız. Bu iş birliği modeli, vatandaşlarımız ve sektörümüz için yepyeni bir ufuk vaat etmektedir. Sektörün en büyük sorunları arasında tasarrufların enflasyon karşısında erimesi ve konut fiyatlarının tasarruflardan daha hızlı şekilde yükselmesi yer alıyor. Bu sorunlar nedeniyle hak ettiği potansiyele ulaşmamış olan tasarruf finans sektörüne yepyeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz.”

İMECE olarak bugüne dek gerçekleştirdikleri çalışmalarda ve özgün ürünler geliştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen İlhan Soylu; “Konut Korumalı Tasarruf Finansman Modeli olarak nitelendirdiğimiz ‘Müteahhit İş  Birliği Projeleri’miz sektörümüz, müteahhitler ve tüketiciler açısından yeni imkanlar sunmaktadır. Bu model özellikle enflasyonist ortamda artan varlık fiyatları ve eriyen tasarruflardan endişe duyan tüketicilere güvenli bir alan sağlamakta; tasarruf finansmanına yöneltilen en yaygın eleştiriyi, büyük ölçüde ortadan kaldırmaktadır.Bugüne dek çeşitli inşaat şirketleri, kooperatifler ve müteahhitler ile dayanışma içinde büyüttüğümüz bu özel çalışmadan yüzlerce müşterimiz faydalandı. Finansal İmeceleşme sistemimizle birlikte, konut korumalı tasarruf finansmanını da tüm Türkiye ile buluşturmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” açıklamalarına yer verdi.

İMECE İş Birliği Projelerinden Konumu Ve Koşulları Size Uyanı Seçebilirsiniz

İMECE ile inşaat şirketleri veya müteahhitler arasındaki iş birliğinden oluşan ‘Konut Korumalı Tasarruf Finansman Modeli’ kapsamında konut edinmek isteyen kişiler İMECE ile İş Birliği Sözleşmesi imzalamış konut projeleri hakkında bilgi talep edip, kendilerine uyan şirketlerle iletişime geçebilmekteler. Ardından anlaştıkları koşullarla uyumlu şekilde İMECE’de tasarruf finansman sözleşmesi imzalayıp  sabit fiyatlı, uzun taksitli faizsiz finansman avantajı ile ev sahibi olabilmektedirler.Bu sistem müteahhit ve inşaat şirketlerine ise dairelerini çok daha hızlı şekilde satıp, düzenli nakit akışı ile projelerini öngörülen zamanda tamamlama imkanı sağlamaktadır.