Anasayfa - Medyada İMECE

Medyada İMECE

Son Havadis | Mayıs 2023

İMECE Tasarruf Finansman A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Soylu :

İMECE Tasarruf Finansman A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Soylu, şirketin konut ve araba gibi varlıkların edinilmesinde faizsiz, enflasyonun üzerinde bir koruma modeli sunan finansal dayanışma sistemi oluşturmak için “imece” kültürel kavramını nasıl kullandığını açıklıyor. veya arabalar. Imece modeli, peşinatlara veya geleneksel bankacılık kredilerinde görülen yüksek faizli ücretlere ihtiyaç duymadan uzun vadeli taksitli ödemelere izin verir. Soylu, sektörün Türkiye’de enflasyona yeni bir çözüm getirebileceğine inanıyor. İmece sistemi sadece üç yılda binlerce kişinin ev, araba ve iş yeri sahibi olmasını sağladı.

Finansal Dayanışmanın Yeni Adı: İMECE 

Sistemin kalbinde borçlanmak değil biriktirmek olduğunu belirten İlhan Soylu şu ifadeleri kullandı: Borçlanmaya değil biriktirmeye dayalı bir sistem bizimkinin adı. Bu sistem halkımız güvenip sahiplendikçe büyüyecek ve gelişecek. Adı üzerinde dayanışma sistemi.

İmece yüzyıllardır bu topraklarda var olan bir kültür. İnsanımız fiziksel veya bedensel imkanlarını bir araya getirerek yüzyıllardır bu coğrafyada bir dayanışma kültürü inşa etmiş. Bizlerin İmece Tasarruf Finasman şirketi olarak yaptığımız şey bu fiziksel ve bedensel dayanışmayı bir anlamda günümüzün modern ihtiyaçlarına göre finansal dayanışma sistemine dönüştürmektir. Şu an için biz ve benzer şirketler basitçe vatandaşların ev, araç ve iş yeri edinmesini faizsiz finansman yöntemiyle sağlıyoruz. Gelecekte biz bu alanda farklı ürün ve hizmetler için açılımlar bekliyoruz. Yeni açılımlar olduğunda faizsiz finansman sistemi çok daha farklı kitlelerle ve kesimlerle buluşabilir.